KERAMIČKE PLOČE

LAMINAM KERAMIČKE PLOČE

Laminam je razvio potpuno novi koncept površine, kreirajući estetski napredan proizvod sa izvanrednim tehničkim i stilskim svojstvima. Sastav ploča su minerali na bazi porculana, proizvedene su naprednim tehnologijama, malih debljina (5 mm, 12 mm i 20 mm) i velike površine (1.620×3240 mm). Estetske vrline velike površine ploče pružaju umjetničke prednosti garantirajući kontinuitet materijala kroz cijelinu, u sofisticiranim, prirodnim nijansama.

Sve to u kombinaciji sa visokom otpornošću na mehanička oštećenja, kemikalije i sredstva za čišćenje, habanje, ogrebotine,  duboke abrazije i savijanje čine ih uisitinu jedinstevenima. Lako se održavaju, površine su higijenske, otporne na mrlje, smrzavanje, vlagu, vatru, plijesan i gljivice, na UV zrake i promjene u boji.

Revolucionarna ploča koja ne zanemaruje ekološke principe: prirodni sirovi materijali, održiva tehnologija, potpuno reciklirajući proizvodi u centru su Laminam zelene filozofije. Sve karakteristike i kromatska svojstva ploča su nepromjenjive, dizajnirane da se odupru učincima vremena u svim atmosferskim uvjetima.

Dizajnirane su za svijet opremanja, kao horizontalne površine, od stolova do kuhinja i kupaonskih ploča, također se mogu koristiti i u eksterijerima, u građevini, za fasade i zidove.

Napomena:
Laminam 5mm preporuka:  korištnje  isključivo na vertikalnim površinama

Higijenska površina

Jednostavan za čišćenje i održavanje

Pogodan za upotrebu s prehrambenim proizvodima

Kompaktna površina, bez površinske propusnosti

Dimenzijski stabilno

Pogodno za unutarnje i vanjsko korištenje

Otporan na toplinu i visoke temperature

Otporan na plijesan i gljivice

Otporan na mrlje

Otporan na deterdžente i sredstva za čišćenje

Otporan na kemikalije, kiseline i otapala

Otporan na naglu promjenu temperature

Otporan na smrzavanje

Otporan na vlagu

Otporan na UV zrake, nema promjene u boji

Otporan na savijanje

Otporan na grebanje i habanje

Eko kompatibilan i reciklirajući

LAMINAM materijali

LAMINAM keramičke ploče

BIANCO ASSOLUTO

5mm/12mm

BIANCO STATUARIO VENATO LUCIDATO

5mm/12mm

PIETRA DI SAVOIA GRIGIA BOCCIARDATA

5mm/12mm

OSSIDO NERO

5mm/12mm

NOIR DESIR LUCIDATO

5mm/12mm

BIANCO LASA

12mm

CALACATTA MICHELANGELO SOFT TOUCH
12mm

PIETRA DI CARDOSO NERO FIAMMATO

20mm

PORFIDO MARRONE FIAMMATO

20mm

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE I OBRADA:

Ploče Laminama su od  minerala na bazi porculana, proizvode se suhim prešanjem keramičkog sirovog materijala u prahu  s velikim udjelom kvarca i feldspata pod vrlo visokim tlakom. Nakon čega slijedi pečenje na visokim temperaturama ( 1200 – 1300 oC ) u prolaznim pećima.

Obrada Laminama je moguća samo s specijalnim dijamantnim alatima posebno prilagođenima materijalu. Također moguća je i obrada vodom pod visokim tlakom ( waterjet ). Ugradnja i montaža je moguća svim odgovarajućim građevinskim i montažnim ljepilima za porculan. Sve ploče u ponudi su dodatno armirane s donje strane staklenom tkaninom. Međusobno lijepljenje ploča se radi specijalnim epoksidnim dvokomponentnim ljepilima u boji, kako bi spoj bio što manje vidljiv.