DHF – DRVNA PAROPROPUSNA PLOČA

Egger DHF je paropropusna drvno – vlaknasta ploča otporna na vlagu. Služi za „odvođenje“ vlage iz kuće prema van, kroz izolaciju, s istodobnim boljim zadržavanjem topline. Najviše se koristi za „tople“ krovove i iskorištavanje potkrovlja.

GLAVNE KARAKTERISTIKE I PODRUČJA PRIMJENE DHF PLOČA

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

KORISTI SE ZA KROVOVE I ZIDOVE

Pri postavljanju, treba voditi brigu da se paralelno s postavljanjem ploča moraju postavljati i letve kako bi se onemogućilo naknadno proklizavanje pri postavljanju ostalih DHF ploča.

Nije potrebno koristiti nikakvu dodatnu izolaciju na mjestima spajanja letvi i greda na sam DHF (probijanje čavala, vijaka i sl.)
DHF se koristi za tople krovove, što znači, za iskorištene tavanske prostorije pri renoviraju ili pri novogradnji na kojoj je predviđeno potkrovlje.
U slučaju hladnih krovova, neiskorištenih tavana, sam DHF gubi svoju funkciju za koju je namjenjen te se kod istih i ne koristi.

DHF je 18 puta paropropusniji od OSB-a, odnosno,
Sd = 11 * 0,015 = 0,165 m

OSB, iste debljine 15 mm
Sd = 200 * 0,015 = 3 m

Glavne prednosti DHF-a pred jelovom daskom i paropropusnom folijom: odvođenje vlage uz bolje zadržavanje topline, jednostavnije i brže postavljanje, bolja i jača konstrukcija, otpornost na tuču, vodoslivni sloj.
DHF na krovu može ostati nepokriven vanjskim pokrovom u ljetnim mjesecima i do dva mjeseca, dok u zimskim mjesecima, razdoblje nepokrivanja može biti do 2 tj.

Za više informacija o DHF pločama kontaktirajte:
Matija Vusić, dipl.ing.šum.

voditelj odjela prodaje masiva i ljepljenih ploča

www.elgrad.hr
matija.vusic@elgrad.ba

mob.: +385 91 23 35 765
tel. direktni: +385 1 55 02 441

Pretraživanje

Unesite pojam za pretraživanje.

2024. © ELGRAD d.o.o. - Sva prava pridržana.