Laminati

Laminati (ultrapasi) su tanki fleksibilni dekorativni materijali koji se isporučuju u listovima ili rolama (ovisno o debljinama) i služe za oplemenjivanje površina različitih materijala (iverice, MDF-a i dr.). Nastali su kao rezultat sve većih potreba za dekorativnošću i fleksibilnošću materijala zatim za otpornost na habanje i abraziju te s druge strane pritiskom sve većih cijena klasičnog furniranja.

Laminati se dobivaju kontinuiranim prešanjem dekorativnih papira impregniranih melaminskim smolama i većeg broja listova pergamentnog papira koji čini osnovu laminata gdje broj listova definira debljinu samog laminata. Prešanje se odvija pod visokim tlakovima i temperaturom, a u tom postupku se definiraju sva mehanička i estetska svojstva laminata.

Najveću upotrebu nalaze u izradi kuhinjskih radnih ploča i u opremanju radnih ploha u interijerima. Prednost rada s laminatima je mogućnost kombiniranja i nadopune u svim ostalim dekorima oplemenjene iverice i izradi svih dijelova interijera u istom dekoru, bez obzira na zahtjeve projektanta.

Više informacija o Egger Laminatima potražite u brošuri

Saznajte više o Egger PerfectSense

Novo – Arpa Industriale laminati

U ponudu imamo laminate Arpa Industriale. Laminati nisu lager program, ali su brzi rokovi isporuke.